top of page

Wandelen op Isle of Skye

Liefhebbers van rust en natuur kunnen hun hart ophalen op het dunbevolkte eiland Skye. Na de plaats Dunvegan eindigen op Skye zelfs de genummerde wegen en rijd je in noordelijke richting verder over een smalle en bochtige single track road. Dat zijn eenbaanswegen met uitwijkplaatsen voor als je tegenliggers ziet aankomen. Skye is een echt wandelparadijs. Over het gehele eiland zijn wandelroutes uitgezet. Hoewel het eiland relatief populair is onder toeristen als bestemming voor een wandelvakantie in Schotland, zal je hier ook in het hoogseizoen nog einden kunnen lopen zonder een mens tegen te komen. Naast dat het eiland interessant is voor wandelaars, kunnen ook fotografen hier het hart ophalen.


De witte stranden langs Loch Dunvegan bestaan uit fijn zand van verkalkt zeewier en witte schelpen. In combinatie met een azuurblauw gekleurde zee is het effect opvallend tropisch. Vlak voor de weg in Claigan eindigt, parkeren we de auto en volgen we de borden richting Coral Beaches. We wandelen over het strand of op het grasland erachter. Het strand wordt naar het noorden toe steeds witter (en het water blauwer). Typisch een plek voor een flinke dosis eilandenkoorts.


Ook de vuurtoren op Neist Point staat op een extreme plek: de meest westelijke punt van Skye. Vanuit Milovaig rijden we in zuidwestelijke richting naar Glendale en Neist Point. Daar eindigt de weg. De wandelroute naar de vuurtoren is eenvoudig te volgen. We kunnen genieten van het fantastische uitzicht op de kliffen en de zee. Na de afdaling volgt een vrij vlak verhard pad, dat je op een hoog klif brengt. De klif rijst recht uit zee op en vanaf de rand zien we diep onder ons de woeste golven en scherpe rotsen. Op een heldere dag kijk je uit op de eilanden van de Buiten-Hebriden.


Het onaangetaste natuurgeweld, zoals velen Schotland kennen, komt in het noordelijkste deel van het eiland Skye tot een hoogtepunt. Door een aardverschuiving is The Quiraing (Schots-Gaelisch: Meall na Suiramach) ontstaan. Een landschap dat zich karakteriseert door rechte vlakken gras, glad als biljartlakens, afgewisseld door dramatische kliffen. De wandeling omhoog is enigszins uitdagend, maar loont zeer de moeite eenmaal boven.


The Old Man of Storr is een rotsformatie die onderdeel uitmaakt van de Trotternish ridge. De kenmerkende, puntige rotsen zie je al vanaf de weg uit het landschap oprijzen. Als je de Old Man of Storr van dichtbij wilt bewonderen, is het een aanrader om een hike om de rotsformatie heen te maken. Er zijn verschillende wandelpaden waar je uit kunt kiezen. De kortste route is 3,8 kilometer heen en terug. Echter raad ik je aan om voor de 5,5 kilometer lange circulaire route te kiezen. Hierbij zie je het landschap op haar mooist en loop je slecht een klein deel over hetzelfde pad. Houd er wel rekening mee dat je op deze route bijna 400 hoogtemeters maakt.


Nog niet uitgewandeld, Skye heeft nog heel wat meer wandelpaden in de aanbieding. Wil je graag een wandelvakantie samenstellen met charmante slaapplaatsen, lekkere restaurants, een whiskytasting erbij? Liever rustig aan Skye verkennen en hier en daar een korte wandeling maken? Of Skye opnemen in je Schotland roadtrip? Alles kan! Contacteer ons zodat we voor jou een voorstel op maat kunnen uitwerken.






63 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Corsica

Mallorca

Commentaires


bottom of page